Ерика Дауан е световноизвестен експерт по лидерство и иновации, която обучава бизнес лидери и компании как да подготвят своята работна сила за бъдещето.

Дауан споделя шест съвета за това как да ви забележат на работа, които е научила вследствие на уникалния си опит работейки на Уолстрийт и от обучението си в Харвард и Масачузетския технологичен институт.

Ето ги и тях:

1. Давайте, давайте, давайте

Когато искате да създадете контакти с другите, първо разберете как можете да ги подкрепите. Според Дауан човешките контакти не са като тези в LinkedIn или Facebook. Това е интернет контакт. Човешкият контакт е, когато говориш с някого и отделяш време, за да разбереш как можеш да му бъдеш полезен, посредством общ интерес или цел, проницателността си или препоръката на уместен източник.

2. Излезте от синдрома на сравнението

Спрете да се сравнявате с другите. Ако искате да ви забележат на работа, използвайте уменията си за създаване на контакти, не бъдете като всички други. Дауан използва своята култура, за да учи корпорациите на иновации. Нещото, което в прави уникални, е това, което ще ви отличи, но ограничаването му ще пресуши креативния ви потенциал.

3. Изберете да сте отдадени на нещо вместо заети

Всички ние живеем в свят, в който казваме, че сме прекалено заети да вършим някакви неща вкъщи или да се срещаме с приятели. Според Дауан, когато казваме, че сме заети, това е само извинение. Тя смята, че вместо това трябва да казваме, че сме отдадени или не сме отдадени на нещо, за да избягваме извиненията за това, че сме затрупани с работа. Помислете за графика ви, какво искате да свършите и с какво искате да ви забележат. Определете какви ценности ще ви вдъхновят да действате по нещата, на които искате да бъдете отдадени.

4. Управлявайте енергията си, а не вашето време

Важно е да мислите за това как управлявате енергията си. Определете какво правите най-добре и правете първо него сутрин. Помислете как най-добре и ефективно можете да разпределяте енергията, за да бъдете забелязани, да достигате до хората и какво можете да видите, използвате и създадете за да внесете промяна в живота си.

5. Изградете вашето духовна общност

Ние сме отражение на петте души, с които прекарваме най-много време. Когато искате да прогресирате в кариерата си, определете типовете хора, които ви подкрепят най-добре в тази ви ваша цел. Това е нещо, с което Дауан е имала проблеми като по-млада. Лесно е да угаждаш на хората и да си приятел с всички, но за да достигнете своя капацитет, е важно да се обградите с хората, които ще ви помогнат да постигнете целите си.

6. Започнете с вашата история

Когато се срещате с някого или търсите работа, трябва да можете да предадете вашата страст и защо се занимавате с това, което правите. Какво в опита ви досега ви е довело до настоящата ви позиция или цел? Използвайте вашите истории, за да пресъздавате ценностите на които държите, с цел създаване контакти с другите.