Най-скъпите и най-добри пържоли
Слънцето пече, вечер е прохладно – барбекю сезонът е открит! За тези, които не се задоволяват с кебапчета и кюфтета, сме направили селекция от най-добрите пържоли, които обаче са и доста скъпи.
Black Angus
Ирландското говеждо месо (Black Angus) е ярко червено и при печене остава крехко и сочно. Името Angus произлиза от шотландското графство Ангъс, където за пръв път са отглеждали този род. От там са го разпространили по цял свят.
Цена за килограм говеждо Ангъс:
Рам стек: 50 - 60 евро
Антрекот: 50 - 60 евро
Филе: 70 - 80 евро
Аржентинско говеждо
Най-лютите подправки и ястия в света
Аржентинското говеждо месо е едно от класическите меса, които предлагат в добрите ресторанти за стекове. Месото е твърдо, сочно и ароматно.
Цена за килограм:
Рам стек: 55 евро
Антрекот: 55 евро
Филе: 75 евро
American Beef
American Beef - американските говеда се хранят само с трева, а по време на угояване – със зърнен фураж. Класическата пържола в американската култура е така нареченият Porterhouse-Steak.
Цена за килограм:
American Filet: 100 евро
Flank Steak: 40 евро
Рамстек и антрекот: 75 - 80 евро
T-Bone Steak/Porterhouse-Steak: 70-80 евро
Бизонско месо
Бизонското месо е много полезно и за разлика от повечето меса, то не е богато на мазнини, а на протеини, минерали и полезни мастни киселини. То се пече много бързо.
Цена за килограм:
Рамстек: 75 евро
Антрекот: 75 евро
Филе: 110 евро
Сименталско говеждо
Още 16 деликатеса, които си струва да опитате, когато пътувате
Сименталските говеда и днес принадлежат към най-важните породи говеда в немските страни. Месото им е пикантно, ароматно и може да бъде намерено в менютата на много изискани ресторанти.
Цена за килограм:
Рамстек: 35-40 евро
Антрекот: 35-40 евро
Филе: 60-70 евро
Говеждо Галоуей
Говеждото Галоуей идва от Югозападна Шотландия. Месото е много крехко и сочно.
Цена за килограм:
Рамстек: 26 - 38 евро
Филе от бут: 15 - 20 евро
Филе: 40 евро
Wagyu
Името Wagyu произлиза от японски и се превежда точно като японско говеждо. Има три вида, като най-известно е черното японско говеждо. Месото е абсолютен деликатес и е известно като най-крехкото месо в света. Наричано е още и Kobe-Style Beef.
Цена за килограм:
Рамстек: 140 евро
Антрекот: 140 евро
Филе: 190 евро
Flant Steak: 50 евро