Samsung Galaxy Note 8.0 и Fonepad на Asus са двете устройства на пазара, които са едновременно смартфон и таблет. Обаче когато говорите по телефона с тези гиганти, може да предизвикате няколко комични погледа върху вас. Вижте защо:

Не ви ли изглежда смешно? Освен това сигурно и се усеща странно. Fonepad-ът дори е малко по-малък от Galaxy Note 8.0 – но като телефон определено не изглежда добре. Твърде е голям и тежък. Със слушалки би фукционирал безпроблемно, но за съжаление, от Asus не предлагат този важен аксесоар към устройството.

Samsung Galaxy Note 8.0 също не е с джобен формат. С неговия осеминчов екран той е по-голям от Fonepad-а на Asus. Това го прави и доста трудно използваем.

Ето как ще изглежда вашият смартфон през 2020 г.

Размерът на устройството обаче има и предимство: има достатъчно място за голяма батерия. Подобно на Galaxy Note 8.0, устройството на Asus – Fonepad също е с добра батерия, която издържа в продължение на дни експлоатация. Рекордът на Fonepad със своя Intel процесор е цели единадесет дни.

За разлика от малкия смартфон, сърфирането в интернет с Note 8.0 наистина доставя удоволствие. Цветовете са отлични, но екранът леко отразява светлината.

В сравнение с Fonepad, който се продава без аксесоари, Note 8.0 се продава с писалка, с която смартфонът може да се използва като тефтерче и скица. Писалката е много удобна и при нормална експлоатация.

Note 8.0 се продава с включен софтуер и не е нужно да теглите допълнителни приложения, за да го използвате нормално. За Fonepad-а на Asus е нужно да си купите приложения от Play Storе.

Колко струва да имаш луксозен смартфон в различните страни?

За разлика от Galaxy Note 8.0, който е предимно за работа, Fonepad-ът е по-скоро интернет таблет с функция на телефон. С цената си от около 220 евро той е предназначен за потребители с по-ниски изисквания.

Note 8.0 също не е съвсем удобен за използване като телефон. Поради огромния си размер той не може да се позиционира добре на ухото, освен това тежи около 350 грама и не е удобно да се държи в една ръка по време на разговор. Всеки, който ползва таблета като телефон, си гарантира смаяните погледи на хората наоколо.

За сравнение: Fonepad и Blackberry Q10. Първият е около три пъти по-голям от втория. Да, това е удобно за сърфиране в интернет, но определено не и за разговори…