Нов плажен хотел в Майорка насърчава гостите да си общуват с персонала и помежду си чрез микроблога Twitter като част от виртуална хотелска общност.

Гостите на Sol Wave House Hotel на плажа Магалуф могат да канализират любовта си към социалните медии и да си общуват с другите гости на хотела без дори да напускат стаята си.

Посетителите могат да влизат в личните си акаунти, използвайки безжичния интернет в хотела, и да чатят, да споделят снимки и дори да флиртуват с с други гости на хотела, използвайки хаштага #SocialWave.

Страницата на хотела в Twitter @SolWaveHouse също така им позволява да следят за евентуални нови посетители, които са се настанили, в случай че искат да се свържат с тях.

Гостите, които отсядат в стаите на #TwitterPartySuites, които са с капацитет до 4 души, ще получават ексклузивната услуга Twitter Concierge както и безплатно питие за всеки на #TwitterParty, което се провежда всеки петък около басейна на хотела.

Хотелът се надява новата общност #SocialWave да помогне на посетителите “да се срещат с нови хора, да се сприятеляват и да се забавляват”.

Той насърчава и личното общуване, предлагайки най-различни удобства за гостите като голф игрища и каране на сърф върху изкуствени вълни.

Гостите също така могат да се срещат на терасата на хотела, която е с площ 2 500 кв. м. или в басейните, които предлагат гледка към Средиземно море, както и в баровете на хотела.