Котешките кафенета са места, където можете не просто да си поръчате вкусна храна и топла напитка, но също така и да поиграете с котки, които очакват вашето внимание. Идеята за създаването на кафене с котки се появи през 1998 г. в Тайпе, Тайван. За 15 години, тази идея успешно се е разпространила из цяла Азия и вече обхваща и Европа... бихме казали, в лапите си:

Cat Cafe в Токио, Япония.

Не всеки местен жител на Токио може да си позволи да има котка в дома си. Въпреки това любителите на котки в японската столица не стават по-малко. Хората идват в Cat Cafe не само да играят с котки, но също и за да се отпуснат от грижите. От древни времена, котките са известни със способността си да успокояват хората. Кафето е много популярно сред местните жители и е дом на 11 прекрасни котки.

“Кошачья Республика”, Санкт Петербург, Русия.

Това уникално арт кафе, което отвори врати през 2011 г., през февруари 2013 г. вече е дом на 15 котки. Освен приятната компания на котките, посетителите на кафенето могат да получат съвети как правилно да разбират своите домашни любимци и да се грижат за тях.

Minimal Cafe, Тайпе, Тайван.

Това кафе е любимо място за много местни жители. През юни 2012-а, в главната зала на кафенето имало 15 котки и 15 кучета. Някои посетители шеговито наричат ​​това място капан. Има безплатен Wi-Fi, нежна музика и много сладки пухкави котки, които лесно хипнотизират всеки посетител.

Cat Cafe, Будапеща, Унгария.

Това кафе в Будапеща бе открито в началото на 2013-а. В момента там живеят 13 котки ... и много посетители. Особено обичат кафенето хора, които изобщо нямат желание да гледат в дома си котка, заради своята заетост. Много от посетителите казват, че няма да бъдат в състояние да осигурят достатъчно внимание на своя домашен любимец, но с удоволствие биха прекарали свободното си време сред котки.

Nekokaigi Cafe, Киото, Япония

Както вече казахме, в Япония собственият домашен любимец е лукс, който не всеки може да си позволи. Може би затова в последните години кафенетата с домашни любимци растат главоломно. За 10 години бяха открити над 150 такива кафенета. Nekokaigi Cafe се намира в Киото и е известно със своята успокояваща обстановка. Въпреки това, има правила, които не могат да бъдат нарушени: деца до 13 години не се допускат, котките не могат да се хранят с донесени от дома продукти, не могат да се вземат и снимат със светкавица.

Neko, Виена, Австрия.

Кафенето е открито през 2012 година. Това бе първото кафе за котки в Европа. Най-важното правило - не се допускат кучета! Отварянето на кафенето във Виена не мина безпрепятствено. Такаку Ишимуцу, собственикът, се бори 3 години, за да получи разрешение.

Godabang Cat Cafe, Сеул, Южна Корея

Godabang Cat Cafe е дом на 20 котки от различни породи. Смята се, че това кафе прави най-добрия горещ шоколад в Южна Корея.

Cat Cafe, Шанхай, Китай.

И тук можете да играете и да се отпуснете от грижите в мъркаща компания. Заведението бе открито през 2012 година и популярността му не престава да расте.

Calico, Токио, Япония

Това прекрасно кафене е дом на 20 котки. То е много полярно и заради това, че е необичайно тихо за Токио. Тук можете да пиете вкусна напитка и да галите котките далеч от градския шум.

Кафе "Храм на котките", Мюнхен, Германия

"Храмът на котките" в Германия отваря врати през 2013 година. Заведението предлага предимно вегетарианска кухня, като разбира се – кухнята се намира в друга сграда от съображение за безопасност. За котките също не е забравено. Ако им писне от клиентите в кафенето, те могат да се оттеглят в някоя от стаите за почивка, в които посетителите нямат достъп.