Семейство от Русе стана жертва на имотна измама за 34 000 евро. Потърпевшите купили жилище, но година по-късно разбрали, че принадлежи на друг човек и сега са принудени да го напуснат. По случая работи прокуратурата в Русе. Новината съобщи БНТ.

През 2009 година дъщерята и зетят на семейство Деневи си купуват апартамент от човек, представящ се за Върбан Георгиев. На сделката присъствал и адвокатът му Иван Иванов. Семейството платило 34 000 евро, получило нотариален акт и се нанесло.

След няколко месеца обаче от полицията им съобщили, че живеят в жилището незаконно, тъй като то е собственост на Росица Константинова, а тя никога не го е продавала.

Така почнало и ходенето по мъките, докато се изяснило, че се е явила една мнима собственичка на имота, която го продалаа. Тази сделка станала с фалшиви лични карти на две съществуващи лица.

От полицията обяснили, че групата за измами е задържана. Междувременно съдът вече се е произнесъл, че апартаментът принадлежи на истинската Росица Константинова. На 22 август в него трябва да влезе съдия-изпълнител и измаменото семейство да се изнесе.

По случая работи окръжната прокуратура. От там заявиха, че има досъдебното производство за измама, документни престъпления и пране на пари, в които са замесени 4-ма души.