Шотландският тенисист Анди Мъри направи това, което никой в британския мъжки тенис не бе постигал от 77 години. С доходи от награди от 2.40 милиона долара и приятелка модел като Ким Сиърс, Мъри е на път да удвои доходите си през следващите три години. Ето един поглед към живота на спортиста – милионер:

Според класацията на богатството на Sunday Times, нетното богатство на Анди Мъри се оценява на 47.6 млн. долара, от които между 11 и 13 милиона долара са от дейности като публични изяви и спонсорство. Мъри е спечелил наградни фондове за 20.6 млн. долара в кариерата си. Смятат се, че до две – три години той ще спечели още толкова.

Мъри има рекламни договори с Rado, Head, Royal Bank of Scotland и Adidas.

Той живее с приятелката си Ким Сиърс, и притежава две жилища. Първият е имение в Съри на стойност 5.4 милиона долара. Имотът разполага с шест спални, закрит басейн, кино, зала за игри, библиотека и сауна, лятната къща и гараж за три коли.

Второто жилище на Анди е мезонет в Южна Флорида с изглед към Атлантическия океан.

Наскоро той се сдоби и с хотел на стойност 2 милиона долара

Запален геймър, Мъри признава, че прекарва до седем часа на видеоигрите, когато не е на тренировки и състезания. Спортистът купи PlayStation за 425 паунда в деня на излизането ѝ, а също така притежава по-достъпните като цени Nintendo DSi (струва 106.98 паунда). Любимите му игри са Assassin's Creed II, Modern Warfare 2, и разбира се тенис симулатори.

Що се отнася до луксозните коли на Анди, той сменя луксозните автомобили един с друг с впечатляваща скорост. Тенисистът започна с червено Ferrari F430 за 100 000 паунда, което смени с Aston Martin за 135 000 паунда и на свой ред смени него с Jaguar XKR за 85 000 паунда.

На алеята пред дома му стоят паркирани бял Rolls-Royce и Porsche Cayenne.

Както вече споменахме, Мъри има приятелка модел.

Двамата с приятелката си гледат два бордър териера – Маги Мей и Ръсти. Те има собствени профили в Twitter и на една от снимките носят медалите на Мъри, всеки на стойност 5 000 паунда.