Малката датска прицеса Изабела е напълно готова да започне новия си живот като ученичка в предучилищен клас. Вместо в скъпо частно училище обаче датското кралско семейство изпрати своята 6-годишна дъщеричка в държавно училище наравно с децата на всички поданици. Принцеса Мери и принц Фредерик излязоха пред двореца Амалиенборг, за да изпратят своята дъщеричка на първия й учебен ден..

Изабела е трета в наследяването на трона. Тя също като брат си ще учи в държавно училище."В раницата си имам листове, цветни моливи, кутия за химикалки и кутия за обяд.", обясни Изабела, предаде БНТ.

Освен че беше подготвена с ученически принадлежности, Изабела вече е получила и първи уроци. Тя знае азбуката и може да брои.

Въпреки че много родители от Копенхаген избират частни училища за своите деца, малката принцеса неслучайно ще бъде в обикновеното държавно близо до дома. Преди две години кралското семейство изуми всички, когато записа там сина си Кристиан.

Принц Фредерик коментира: "Много сме доволни от училището на Кристиан, затова е нормално да запишем и второто си дете там."

Датската принцеса Мери и херцогинята на Кеймбридж Кейт имат много общо. Освен че след време и двете ще са начело на големи европейски монархии, майките искат да отглеждат децата си в нормална среда.