„Скъпи Марк Закърбърг,

Съжалявам, че се натрапвам в личния ви живот, като публикувам на стената Ви, но нямах друг избор, след всички доклади, които съм изпратил на екипа на Facebook“. Това са първите редове на посланието, което шефът на Facebook Марк Закърбърг можеше да прочете на стената си на 15 август,

Автор на съобщението е палестински хакер на име Халил Шратех, решен да докаже на Facebook , че е открил пробив в сигурността, който му позволява да публикува на стената на всеки, дори ако не сте си "приятел" в мрежата.

След като открил грешката Халил два пъти писал писма до служителите в техническата поддръжка на Facebook. Хакерът разчитал да получи възнаграждение от 500 долара, което екипът на социалната мрежа обещава на всеки, който открие сериозни грешки в системата.

След като не получил отговора, той решил да прибегне към крайна мярка: да се обърне към самия шеф на компанията на собствената му страница във Facebook.

Халил посочва, че не е открил друг начин за комуникация с екипа на Facebook, и за трети път описва проблема на страницата на Закърбърг. В последствие в изключително кратък срок инженерите на Facebook се свързват с палестинския хакер, за да получат допълнителна информация.

Халил така и не получил очакваната награда – от Facebook заявили, че той не може да претендира за възнаграждение, тъй като е нарушил потребителските условия, публикувайки съобщение на страницата на Закърбърг.