Georgia Regents University е колеж, в Огъста, Джорджия, в който се изучават предимно здравни науки.

Миналата седмица този колеж се прочу, след като успя да обърка думата „колеж“ на 14 дипломи на свои възпитаници.

Малък курс студенти, дипломиращи се през лятото, получили дипломи, на които думата колеж (college на англ. език) била изписана погрешно “Colllege.”

Студент забелязал грешката и уведомил ръководството на университета. След това дипломите били напечатани наново и раздадени на дипломиралите се.

Говорителката на колежа Кристен Картът споделила пред The Chronicle, че неидентифициран администратор объркал объркал думата на в предварително изготвените шаблони на 14-те дипломи.

Таксата за обучение в колежа варира между 8 000 и 45 000 долара на година в зависимост от отделните специалности и дали студентът е жител на щата Джорджия.

Колежът на практика е нов, той се появява през януари 2012 г. когато Университета за здравни науки на Джорджия и Държавния университет в Огъста се сливат.

Грешката поставя университета в неудобно положение, но от новия колеж поне могат да се утешават с факта, че не са единствени.

През януари книжарницата на Държавния университет на Мисури раздаде няколко хиляди чанти с надписа “Missouri State Univeristy.”

Грешката е била на маркетингов екип в университета и тя му струвала 34 000 долара.