Френският футболен клуб Пари Сен Жермен (ПСЖ) отчита скок от над 60% в продажбите на оригинални фланелки на отбора през сезон 2012-2013 г., като това до голяма степен се дължи на Дейвид Бекъм.

ПСЖ е продал над 400 000 фланелки през сезон 2012-13, което е рекорд за клуба, като той изпреварва по този показател конкурента си от южна Франция Олимпик Марсилия за първи път от 10 години насам, пише Le Figaro.

Дейвид Бекъм доказва за пореден път търговския си потенциал кат най-много от закупените фланелки са били именно с неговото име и номер, въпреки че игра по-малко от четири месеца за клуба.

Англичанинът, който се присъедини към клуба през януари, отказа да подпише нов договор и се отказа от футбола след като сезонът свърши през май, а клубът спечели първата си титла от 19 години.

Продажбите на фланелки на френски футболни клубове обаче остава далеч за тези на други европейски отбори. Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид са продавали средно по 1.4 млн. фланелки годишни в световен мащаб в периода 2007-2012 г.