Премиер и президент в Румъния са в конфликт отдавна. Траян Бъсеску отказа наскоро да подпише писма от Виктор Понта, адресирани до евролидерите. Конфликтът между президента Траян Бъсеску и премиера Виктор Понта е стигнал до етап, в който те комуникират само писмено, съобщиха местните медии.

Вестник "Журналул национал" цитира оценка на премиера Виктор Понта за отношенията му с президента Бъсеску. "Върна се ситуацията от миналата година. Бъсеску саботира отново правителството", заявил премиерът. М.г. лявоцентристкото парламентарно мнозинство, водено от Понта, свали президента Бъсеску чрез импийчмънт, но до окончателното му отстраняване от президентския пост не се стигна заради ниска избирателна активност на референдум по този въпрос, припомня в. Сега.

"Президентът и премиерът общуват само писмено", информира в заглавие вестник "Евениментул зилей" и цитира изявление на президента Траян Бъсеску, който заяви, че премиерът не му отговаря по телефона. "Изпращат ми се документи, отговарям официално на документи. По телефона не говоря с несериозни хора, говоря само със сериозни хора, които, ако кажат нещо по телефона, то се случва", цитира изданието думи на премиера Виктор Понта.