САЩ се гордее с това, че е съюз от независими щати, всеки от които с индивидуалност, собствена уникална репутация и естетика.

След като преди време се появи проучване за това какво мислят европейците едни за други ,от SurveyMonkey са направили подобно проучване и за САЩ.

Резултатите са забавни, информативни и казват всичко, което човек трябва да знае за отношенията между отделните щати, пише Business Insider.

В проучването са участвали общо 1 603 души, като всеки от тях е трябвало да отговаря на различни въпроси, посочвайки като отговори щати, различни от техния роден.

Ето какво мислят американците в отделните щати едни за други:

В кой щат говорят с най-странен акцент?

Масачузетс е щатът, в който се говори с най-странен акцент според 264 или 16% от 1 603 участници. След Масачузетс се нареждат Луизиана, Алабама, Минесота, Ню Йорк и Ню Джърси.

Ню Йорк получава най-висока резултат (около 20%) за щата с най-добра храна. Калифорния и Луизиана също получават добри оценки. Останалата част от САЩ пък смята, че храната в Аляска не струва.

На въпрос кой е любимият ви щат, освен вашия, хората най-често са посочвали Калифорния (194 от 1581 души). Колорадо също е доста популярен.

На противоположния полюс е Тексас, който събира най-много гласове за най-малко любим щат със 167 от 1 581 гласували.

Калифорния е най-лудият щат, според 403-ма от 1 581 гласували. В Калифорния обаче са и най-привлекателните хора според проучването, като тук резултатът е безапелационен. Общо 713 от 1411 гласа са били дадени за Калифорния.

Участниците в проучването са се затруднили да посочат единодушно кой е щатът с най-грозните жители. Той обаче е някъде на юг като Алабама води със 113 (9%) от 1 442 гласа.

Щатът с най-красива природа е Колорадо, като недалеч зад него се нарежда Хавай. В челото са още Аляска, Монтана и Калифорния.

Канзас е щатът с най-грозна природа според 174 от 1 487 гласа (12%). Участниците в проучването също така са положили доста усилия, за да за се заяждат с Ню Джърси в отговора на този въпрос.

Според проучването се оказва, че в Луизиана се напиват най-много. Общо 174 гласа или 11% от 1 568 смятат са дадени именно за този щат.

На въпроса кой щат е най-добър за почивка, хората дават предпочитанията си основно за Хавай. В челната тройка са още Флорида и Калиформия.

Цели 612 гласа или 39% от всичките 1568 са в полза на това, че хората в щата Ню Йорк са най-арогантни. Ню Йорк също така оглавява класацията за най-груб щат. Кой ли би предположил?

На противоположния полюс е Джорджия, където хората са считани за най-мили, като след това се нарежда Минесота. Като цяло южните щати получават високи оценки тук.

Масачузетс е считан за най-умния щат, вероятно заради всичките университети там. Мисисипи пък е считан за най-тъпия.

Освен че е най-арогантният и най-груб щат Ню Йорк е и дом на най-добрите спортни фенове, според проучването. Вероятно поради факта, че повечето американци никога не са ходили във Филаделфия, те смятат, че в Ню Йорк са и най-лошите спортни фенове.

В анонимни проучвания американците обичат да се заяждат с Тексас. Името това е щатът, който най-много хора са посочили като отговор на въпроса: Кой щат бихте искали да бъде изхвърлен от САЩ?.

Обичайните заподозрени Калифорния, Тексас, Флорида и Ню Йорк са считани за най-надценяваните щати от американците. В същото време те смята, че Орегон, Аляска и Мейн са най-подценяваните.