В случай, че искате да работите на to Уолстрийт, би трябвало наистина да знаете с какво се захващате.

Да, истината е, че ще получавате повече от голяма част от населението на Земята. Да, наистина ще учите нови неща всеки ден, и да, наистина ще сключвате сделки за милиони, а защо не и за милиарди.

Служител с дългогодишен опит на Уолстрийт споделя обаче, какви са и негативите от работата там.

Трябва да сте готови да работите по 80 часа на седмица през първите пет години, споделя той, което ще означава, че няма да имате време за личен живот. Дори, когато не сте на работа, шефовете Ви очакват да сте на разположение по телефона.

В края на работната седмица ще сте толкова уморени, че едва ли ще Ви се иска петък или събота вечер да излезете с приятели на по бира. И именно, защото ще работите много ще пропускате и важните моменти в живота – сватбата на сестра си или погребените на баба си, например.

Служителят, пожелал анонимност, казва, че „в началото на кариерата си ще изкарвате много пари, но те все пак ще са по-малко от това, което си мислят приятелите Ви“.

Голяма част от мечтите Ви, ще са свързани с това да мислите какво ще правите като напуснете настоящата си работа, допълва той.

Ако пък след 10-15 години все още сте на Уолстрийт, ще правите повече пари годишно от родителите ти за целия им живот, но дали пък няма да се появят здравословни проблеми?

Със заплатата си от над 1 млн. долара на 29-30 години вече ще се чувстваш непобедим и безсмъртен. Това обаче ще ти попречи да различаваш лошите навици като наркотици, шофиране с високи скорости или алкохол.

Обикновенните хора мечтаят за нов дом, кола, часовник и др. Служителите на Уолстрийт желаят само да имат повече време. Време, в което ще работят, за да изкарват повече пари. Защото всички там се състезават за едно малко парче от тортата, наречена бонуси.

Тъй, че всичко, което пести време ще се купува. Ще сте съгласни да заплатите два пъти повече пари, за да достигнете от точка А до точка Б. Или пък ще наемете професионалисти да вършат за вас неща, от които може би дори и нямате нужда.

Замислете се, искате ли такъв живот?