Апартаментът под наем в Ню Йорк, нает навремето от президента Барак Обама кato студент в Колумбийския университет, отново е на пазара. Двустайният апартамент се предлага за 2 400 долара на месец.

Бъдещият президент е живял в дома на Западна 109-та улица със съквартиранта си. Тогава двамата студенти заедно плащали 360 долара на месец.

Това е стандартен апартамент в тухлена сграда с високи тавани. Той разполага с една спалня, кабинет до прозорци и малък кът, който може да служи като кухня. Най-близката станция на метрото е на няколко пресечки.

Въпреки това брокерите не се съмняват, че обектът бързо да намерите наематели.

Следва да се отбележи, че президентът сега живее в много по-добри условия. По-рано тази година, недвижимите имоти на Белия дом бяха оценени на стойността от 294 900 000 доларa.

Резиденцията на американския президент е имение от 1800 – а създадено от архитект Джеймс Хобан.

Белият дом имашест етажа: 2 мазета, 2 етажа за обществени приеми и 2 за семейството на президента (смята се, че под Белия дом има подземен бункер, но няма официални данни за такова убежище).

Общата площ на Белия дом е около 5 хиляди квадратни метра. Той има 132 стаи, 35 бани, 16 спални и три кухни.

Целият имот е с размери 7 хектара. На територията му има градина, както и множество зелени площи и хеликоптерна площадка.