Продължава интензивният трафик и затрудненото преминаване на българо-сръбската граница през ГКПП-Калотина заради пътуващите от Турция през България към Западна Европа, съобщи „Фокус”.

Интензивно е движението на българо-турската граница и там най-натоварен е трафикът през ГКПП "Капитан Андреево". Километрична е опашката към Капъкуле откъм Одрин, съобщи БНР.

За последните два дни минаващите коли се повишиха осезаемо в посоката от Турция през България към страните от Централна и Западна Европа заради завръщането на гастарбайтерите от Турция, уточнява bTV.

Очаква се през почивните дни увеличаване на трафика, а за улеснение на пътуващите от България за Сърбия се препоръчват маршрутите през ГКПП - Брегово, ГКПП - Връшка чука и ГКПП - Стрезимировци.

„Основният поток е от транзитно преминаващи турски граждани, които се прибират към Западна Европа вследствие на приключването на отпуските. ГД „Гранична полиция” е създала организация и ГКПП „Калотина” работи с пълния си капацитет.

По същия начин е създадена организация и с пълния си капацитет работят и останалите три пункта на българо-сръбската граница – "Връшка чука", "Брегово" и "Стрезимировци", посочи главен комисар Захарин Пенов.

От Гранична полиция препоръчват българските граждани и граждани на други страни да ползват тези пунктове, където преминаването е по-лесно.

По пътя за българо-гръцката граница се извършват ремонтни дейности по строителството на автомагистрала "Струма", като маршрутът по посока Петрич - Кулата се пренасочва през Марино поле – Чучулигово - Кулата.