Когато Twitter излезе на борсата, неколцина акционери ще станат доста по-богати.

От New York Times са прегледали няколко финансови документа и са установили, че Крис Сака, Union Square Ventures и Spark Capital ще спечелят по над 1 млрд. долара от ранната си инвестиция в Twitter.

Дори и тези, които не са вложили много големи суми, като настоящия главен изпълнителен директор на Twitter's Дик Костоло, ще направят много милиони.

През 2007 г., когато Twitter тръгва, съоснователят на микроблога Еван Уилямс помага за набирането на инвеститори. Той пише имейл до своя добър приятел Дик Костоло.

Уилямс и Костоло са продавали компании на Google, Blogger и FeedBurner, респективно. Уилямс пита Костоло дали би обмислил инвестирането на 25 000 или 100 000 долара в микроблога.

Три минути по-късно Костоло отговаря, че ще инвестира 25 000 долара. Това са доста пари, но за успешен предприемач като Костоло са джобни пари.

Тази инвестиция от 25 000 долара ще струва над 10 млн. долара, или 400 пъти повече, когато Twitter излезе на борсата, според New York Times. Костоло вероятно е получил доста повече акции, откакто е главен изпълнителен директор на Twitter.

А ако беше инвестирал 100 000 долара?