В тазгодишната класация на 400-те най-богати американци на сп. Forbes има 48 жени, но една се отличава от останалите. Дженифър Прицкер е първият трансссексуален милиардер в света.

Дженифър Наталя Прицкер, която преди това беше Джеймс, е един от 11-те милиардери от фамилията Прицкер в класацията на Forbes. През 2007 г. фамилията продава мажоритарния дял в промишления конгломерат Marmon Holdings на компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway за 4.5 млрд. долара 2007 г. и продължава да контролират търгуваната на борсата хотелската верига Hyatt Hotels. Състоянието на Дженифър Прицкер се оценява на 1.7 млрд. долара.

Новината за промяната на пола и името бе съобщена първо от Crain's Chicago Business в края на август, а говорител на базираната в Чикаго инвестиционна компания на сем. Прицкер - Tawani Enterprises, е потвърдил пред Forbes, отбелязвайки, че промяната на името не може да бъде законово финализирана до края на октомври.

“Тази промяна ще отрази нейното разбиране за истинската й същност, което е пазила само за себе си, а сега ще сподели публично. Прицкер вече се определя като жена във всички нейни служебни и лични начинания.”

Прицкер е бивш полковник от армията на САЩ с 11 години служба, след които е служила 16 години в Националната гвардия.

През април Прицкер дарява 25 млн. долара на първия частен американски военен колеж Norwich University. През 2011 г. тя основава Военната библиотека Прицкер.