Бездомен мъж в Съединените щати откри чанта с пари и чекове за десетки хиляди долари и я предаде в полицията. Общата сума на "находката" е 68 хиляди долара - пари в брой и чекове.

Чантата била случайно забравена пред магазин в мола "Саунд Бей" в Дорчестър. 54-годишният бездомник Глен Джеймс я намерил, но вместо да запази богатствата за себе си, ги върнал на полицията.

Комисарите бързо установили на кого е чантата. Те я предали на собственика, който се оказал служител в мола. Полицията в Бостън почете благородното дело като награди бездомния мъж с грамота, съобщи БНТ.

6 невероятни истории за бездомници

"Искам да благодаря на господин Джеймс за това, което направи. Неговата честност е достойна за уважение", каза полицай Eд Дейвис.

Поради сериозен говорен дефект Глен не пожелал да говори. Въпреки това той изпратил писмо, в което обяснил защо е върнал парите. В него Глен споделил, че дори да се намира в нужда, не би запазил и пени, защото е изключително религиозен и Господ винаги се е грижел добре за него.

Случаят събуди много реакции сред американците. Някои от тях се възхитиха от благородното дело, а други споделиха, че мъжът заслужава възнаграждение.