Въпреки че е само на два месеца, британският принц Джордж бе обявен за най-влиятелната фигура в Лондон в класацията на вечерния в. "Ивнинг стандарт".

Ежегодният рейтинг The Power 1000 обхваща представители на различни сфери от живота - от финансовия сектор, театъра и спорта до технологиите, музиката и политиката. В основата на класацията са залегнали оценките на журналистите на изданието.

Правнукът на кралицата на Великобритания Елизабет Втора, появил се на бял свят на 22 юли, е поставен на първо място заради това, че веднага се е превърнал в главен представител на Лондон на планетата, съобщи bTV.

Трудно може да не се признае, че шумотевицата около раждането му бе с почти неземни мащаби, благодарение на това, че световните медии превърнаха първородното дете на херцогинята на Кембридж в легенда, още преди бебето й да изплаче за пръв път и да бъде показано пред обществеността.

Наречен сега "Крал на столицата", малкият принц детронира от първото място популярният кмет на Лондон Борис Джонсън, който преди година нямаше равен на себе си в рейтинга.

Заелият през юли поста управител на Bank of England канадец Марк Карни е получил 3-ото място. Следват го министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън и министърът на финансите Джордж Озбърн, поставени на 4-о и съответно на 5-о място, съобщи bTV.

Съпругата на принц Уилям Катрин (7-ма) се нарежда веднага след министъра на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей (6-а). След херцогинята на Кембридж е шотландският тенисист Анди Мъри (8-и), който зарадва страната с победата си на кортовете на Уимбълдън тази година, първа победа на британец от 77 години насам.

Лидерът на парламентарната опозиция и на Лейбъристката партия Ед Милибанд е на 9-о място в класацията на най-популярните личности в Лондон, съставена от в. "Ивнинг стандарт".

Десети е ръководителят на департамента по транспорта в кметството Питър Хенди. След него 11-ото място си поделят принцовете Уилям и Хари, съответно втори и четвърти по ред в унаследяването на кралския престол.

Малкият принц Джордж е трети по ред претендент за трона, изместил с раждането си чичо си с една позиция. Според изданието членовете на кралското семейство са заели в рейтинга много почетни места.

Кралица Елизабет Втора е 16-а в класацията, следвана от англо-ирландската момчешка група "Уан Дайрекшън". Последна в топ 20 е моделът Кара Делевин, сред заслугите на която е доминиращата й роля на подиума по време на Лондонската седмица на модата, а също огромният брой почитатели в социалните мрежи.