Карл Лагерфелд, който е креативен директор на модните къщи Chanel и Fendi, вероятно е модният дизайнер, който може да се цитира най-много.

Критичен, театрален и вманиачен по разглезената си котка Шупет Лагерфелд вероятно има поляризиращ цитат за всеки случай.

Най-добрите изказвания на Лагерфелд вече са събрани и в книга със заглавието "Светът според Карл." Редакторите на книгата са прегледали хиляди френски, американски и английски интервюта на дизайнера, както и документални филми за него, за да ги съберат.

Ето няколко от тях, подбрани от Business Insider:

За децата: "Никога не съм искал да имам деца, защото ако едно дете не се справяше токова добре, колкото мен, нямаше да го обичам, а ако се справяше по-добре от мен също нямаше да го обичам."

За отмъщението: "Знам, че отмъщението е подло и ужасно, но не виждам причина защо да не отвърна на някого, който е направил нещо лошо на мен. Когато хората си мислят, че вече всичко е забравено, тогава им дърпам стола — може би 10 години по-късно."

За красотата: "Заобиколен съм с млади и красиви хора. Мраза да гледам грозотия."

За храната: "Нямам нужда да пазарувам храна, защото никога не ям."

За модата: "Модерно е последният етап преди претруфено."

За клиновете за тичане: "Клиновете за тичане са признак за поражение. Изгубили сте контрол над живота си и затова излизате облечени в клин за тичане“.

За мъжете в Русия: "Ако бях рускиня, щях да съм лесбийка. Руските мъже не изглеждат много добре."

За мъжете като цяло: "Мразя малките мъже. Те са най-противният, злобен и отмъстителен вид, който съществува."

За популярните си слънчеви очила: "Никога не излизам без прословутите ми тъмни очила. Обичам да гледам, а не да бъда наблюдаван."

И за себе си: "Нормалните хора ме смятат за луд."