Новоизпеченият филмов продуцент Дейвид Мимран, който е син на милиардера Жан-Клод Мимран, е избягал през миналата година от Ню Йорк в Европа, оставяйки зад гърба си 7 млн. долара задължения във връзка със споразумението по развода с бившата си съпруга и както неплатен наем на стойност 250 000 долара и поражение на апартамент в Сохо.

Дейвид е най-големият син на Жан-Клод Мимран, чието състояние се оценява на 2 млрд. долара и идва предимно от собствеността му в най-голямата захарна рафинерия в Западна Африка. Жан-Клод, който преди време беше собственик на луксозната марка автомобили Lamborghini, наскоро откри супер луксозен курорт в швейцарските Алпи, на име Alpina Gstaad.

Според следбрачното споразумение на Дейвид неговата първа съпруга Люси получава половината от имуществото им. Люси, която живее в Манхатън и е бивш модел, се запознава с Дейвид в Пуерто Рико, когато е едва на 18. Двамата има трима сина.

Сумата от 7.4 млн. долара, която тя трябва да получи, включва постъпленията от продажбата на яхта за 23 млн. долара на име Malibu, на апартамент за 25 млн. долара в Ню Йорк и инвестиции в компания на Каймановите острови.

Жан-Клод и бабата на Дейвид подкрепят неговия екстравагантен начин на живот със заеми и подаръци за над 30 млн. долара, докато бабата не умира, а баща му спира издръжката през 2010 г, се казва съдебни документи. Дейвид има поредица от неуспешни бизнес начинания, финансирани от със средствата на неговата фамилия. В момента той преживява със заеми от новата си съпруга, която е модел на Victoria’s Secret и семейни приятели.

Срещу Дейвид и неговата втора съпруга беше заведено дело от страна на хазяина на техния луксозен апартамент, че са пропуснали три плащания на месечния наем, който е в размер на 32 000 долара и са повредили мебели-антики в дома.

Дейвид е заявил пред съда в Манхатън, че е беден, но е бил осъден да плаща 12 000 долара месечно детска издръжка на бившата си съпруга, както и да плати отделно 3.7 млн. долара. Люси обаче е обжалвала и си е издействала по-висока сума от 7.4 млн. долара. Досега Дейвид е платил едва 400 000 долара.

И докато се правел на разорен пред съда, Дейвид е обсипвал новата си жена с подаръци, между които Rolex за 30 000 долара и чанта Chanel за 20 000 долара.

Собствените му разходи също са значителни и включват 51 500 долара на месец за почивки и 320 000 за ложа на стадиона Giants Stadium.

След като претендира за 50-50 попечителство, Дейвид изоставя тримата си сина (на 20, 17 и 16 г.) в Ню Йорк и се мести в Швейцария с новата си жена и тяхната дъщеричка.