Япония е страна, която изумява със своята култура. Понякога обаче атракциите, които предлага са доста странни за чужденците.

Вижте някои от тях:


1. Баните в спа център Yunessan Spa


Това е много популярен спа център, където предлагат бани с различни напитки, като вино, кафе, саке, чай. Не става въпрос да ги пиете, докато се къпете, а да се къпете в тях!
Банята с вино може да продължи 24 часа и струва 28 долара.


2. Любовни хотели


Тук се таксува не на вечер, а на час. Най-често се наемат от двойки за... сещате се за какво, но понякога се употребяват и за бизнес срещи.
Най-често такива има край междуградските пътища, както и в покрайнините на градовете. За анонимност и удобство на гостите в тях няма рецепционист. Плаща се на автомат.


3. Хотели – капсули


В Япония всичко е натясно – но това минава всякакви граници. Изключително популярни са хотелите – капсули. Всъщност това дори не са хотели, а кутийки с място, колкото да легне един човек. Отделно има отделение за багаж.
Казват, че не е много приятно и човек се чувства като в ковчег. Въпреки това, тези „хотели” са популярни. Има такива край летищата, където човек просто търси къде да спи. Наемат се и от окъснели младежи, които след запой из заведенията не могат да се приберат, а трябва някъде да спят.


4. Ресторант с роботи

Robot restaurant в Токио има роботи вместо сревитьори. Роботите са в бански костюми. Вечеря тук струва 50 долара.

5. Островът на маймуните


Горещите на извори на остров Джигокудани край Нагано привлича стотици маймуни, които се излежават на брега по цял ден. Наричат този парк Островът на маймуните и той е голяма атракция в района.

6. Островът на котките


На остров Таширохима е пълно с котки. Много котки! Тук има повече котки, отколко сте виждали някога на едно място.


7. Оконушима – островът на зайците


Тук пък на власт са зайците. Не се знае защо са толкова много. Според някои легенди преди време тук са използвани зайци за тестове във вече затворената военна лабораторния.


8. Автомати за какво ли не


Цяла Япония е пълна с автомати, които продават какво ли не – кафе, презервативи, чаши с топла юфка, живи бръмбари, порно списания и др.


9. Тематичен парк, посветен на Hello Kitty


Любимият анимационен герой на японците си има парк. Може да се снимате с какви ли не вариации на котето.


10. Музей на паразитите


Meguro Parasite Museum е един доста странен музей – тук има около 45 000 вида червеи и бактерии. Твърди се, че е единственият музей на паразити в света и нищо чудно да е вярно.