Щатските индекси регистрираха нови рекордни стойности в разгара на отчетния сезон. Дали ръстът им към нови рекорди ще продължи най-вероятно ще се определи от резултатите, които ще продължат да излизат.

До този момент 190 щатски компании са изнесли своите резултати за изминалото трето тримесечие, като до края на сезона над 2000 компании ще направят това.

До този момент инвеститорите няма от какво да се оплакват, като 60.5% от изнеслите резултатите си компании са отчели по-добри от очакванията печалби.

Известно забавяне се наблюдава обаче в нормата на по-добри резултати, като средният темп на изпреварване на прогнозите от 2009 година насам е бил 63%.

По-слаб е и темпът на изпреварвани на прогнозираните приходи. Едва 50.9% от отчелите до момента резултати компании са превишили прогнозираните си приходи, на фона на 60% средно от началото на „бичия пазар“.

В понеделник резултатите си ще изнесат McDonald's и Halliburton преди отварянето на пазара, и Texas Instruments и Netflix след затварянето. Инвеститорите ще очакват във вторник резултатите на United Tech, Lockheed Martin и Amgen, а в сряда на Boeing, Caterpillar и AT&T.

Ключовите отчети в четвъртък ще са на 3M, Ford, Amazon.com и Microsoft. В петък резултатите си ще изнесат Procter & Gamble и UPS.