Ако има нещо по-дразнещо от кола, която излиза през тази година, то това е кола, която излиза през следващата година. Настоящият модел може да разполага с най-напредналите технологии, които индустрията може да предложи, но моделът от следващата година е почти недостижим, което го прави най-сочният забранен плод на автомобилния пазар.

Автопроизводителите започват да изкарват моделите си за 2014 г., а водачите в САЩ са в процес на очакване. Кои обаче са най-чаканите коли на следващата година?

Вижте кои са осемте най-очаквани автомобили на 2014 г., според Карл Брауер, директор на компанията за оценка на автомобили и анализи Kelley Blue Book, който споделя очакванията си пред CNBC.com:

Alfa Romeo 4C

През 2009 г. Fiat и Chrysler сформираха стратегическо партньорство. Според Карл Бауер това означава, че една от ползите за американските почитатели на колите е, че те вече ще имат достъп до коли, до които не са имали никога преди, като модела от 2014 г. Alfa Romeo 4C.

Всички, които искат да си купят тази кола, трябва да го направят по-скоро.

"Само 1 200 коли ще бъдат пласирани на щатския пазар, като базовата цена на автомобила е около 55 000 долара," казва Бауер. "Така че тези, които искат тази кола, трябва да я поръчат още сега."

Aston Martin Vanquish Volante

Британският автопроизводител Aston Martin е известен в цял свят с луксозните си коли. Моделът от 2014 г. Aston Martin Vanquish Volante запазва тази традиция.

"Весрията с подвижен покрив запазва много от характеристиките на купе модела като V-Образния 12-цилиндров двигател с максимална мощност 565 конски сили и максимална скорост от над 290 км/ч," казва Брауер. "При скорост под 50 км/ч покривът се сгъва автоматично за 14 секунди."

Базовата цена на Vanquish Volante ще бъде 300 000 долара.

BMW 4-та Серия

Третата серия на BMW е най-често е смятана за спортната серия седан, но тя се предлага и във версии кабриолет, купе и комби. За 2014 г. кабриолетът и купето ще бъдат част от 4-тата Серия, която ще дебютира през ноември.

Cadillac ELR

През 2009 г. Cadillac представи концептуалния автомобил "Converj." Той така и не стига до производствена фаза, но много от елементите му бяха запазени в модела от 2014 г. Cadillac ELR.

Брауер очаква базовата цена на колата, която ще бъде представена през януари, да започва от 75 000 долара.

"Колата ще разполага с електрически мотор и с бензинов двигател”.

Chevrolet Camaro Z/28

Никой друг модел не се свързва толкова с ерата на „мускулестите автомобили”, както Chevrolet Camaro Z/28. Следващата пролет моделът Camaro Z/28 от 2014 г. ще започне да се продава на цена от около 55 000 долара, според Брауер.

"Колата разполага с V-образен 8-цилибдров двигател с максимална мощност от над 500 конски сили," казва Брауер.

Ferrari LaFerrari

Моделът развива максимална скорост от 350 км/ч. Колата е с максимална мощност от 949 конски сили и може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди.

От колата ще бъдат произведени само 499 броя. Цената й обаче ще е над 1 млн. долара 1 млн. долара, според Брауер.

McLaren P1

McLaren P1 от 2014 г. е суперавтомобил, който ще се продава за 1.2 млн. долара, казва Брауер.

"Моделът използва електрически мотор и 3.8-литров турбо двигател с максимална мощност 903 конски сили и 858 нютонметра въртящ момент," казва Брауер. "Тази мощ му позволява да ускорява до 100 км/ч за по-малко от три секунди. Ускорението до 200 км/ч пък става за по-малко от седем секунди."

Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder от 2014 г. не само е много очаквана кола, но и шедьовър по отношението на представянето на пътя и икономичността, казва Бауер, който очаква от нея да бъдат произведени малко бройки. Той също така очаква колата да бъде разпродадена бързо, въпреки началната цена от 850 000 долара.

"Колата е разполага с 4.6-литров двигател, с максимална мощност от 608 конски сили и три електрически мотора с допълнителни 286 конски сили и може да ускорява до 100 км/ч за 2.8 секунди.