McLaren най-накрая достави първия си автомобил P1 на неговия собственик, който за момента остава неизвестен. Компанията също така обяви официалните характеристики на новата суперкола.

P1 е наследникът на McLaren F1, която за времето си бе най-бързият производствен автомобил в света. P1 обаче не е проектирана така че да си върне първото място от Bugatti Veyron Super Sport.

Това е добра новина за 375-те души, които ще похарчат по 1.15 млн. долара за новата кола. Бранд мениджърът на P1 Маркъс Корбах казва, че осигуряването на достатъчно конски сили на колата, за да счупи рекорда от 428 км/ч е щяло да означава увеличаване на теглото й, за сметка на по-доброто управление.

Въпреки това P1 ще бъде много, много бърза. Тя ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди. При тази скорост автомобилът може да спре напълно за по-малко от 30 м.

Колата разполага с 3.8-литров V-образен 8-цилиндров двигател с мощност над 1 000 конски сили и с електрически мотор. P1 ускорява от 0 до 300 км/ч за 16.5 секунди, или с 5.5 секунди по-бързо от F1.