Немският основен индекс DAX 30 запазва възходящия си тренд, но има сигнал за корективно движение надолу, коментират специалисти от Варчев Финанс.

Индексът запазва ускорения си тренд, движейки се над 13-периодната пълзяща средна величина през последните седмици, но днес имаме сигнал за възможно пречупване на сегашнното движение.

Той се дава от индикатора CCI, който се понижи под 100, или сигнал за забавяне на ръста и възможна по-дълбока корекция. Ключово ниво 8977, ако цената премине под него, това ще означава корекция с цел 8938.

Негативните настроения днес на пазара на акции се дължат на мекия тон на Фед вчера. От там запазиха програмата за покупки на облигации на стойност 85 милиарда долара, но не споменаха за негативните си очаквания за икономиката на САЩ, ако програмата бъде редуцирана.

Другото, което не споменаха, е загрижеността им за икономиката, ако лихвите по ипотечните облигации се повишат. Това се прие от пазара като много вероятно на следващото заседание Фед вече да започне редукция на QE.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи.