Председателят на Съвета на директорите на инвестиционната група "Руски фондове" (Русские фонды) Сергей Василиев купува разрушеното историческо имение Степановское-Волосово, принадлежало на дворянската фамилия Курагини, в Тверския региона на 32 милиона рубли.

На банкера му отнема повече от пет години, за да възстанови своята собственост. Той поръчва скулптури на лъвове, подобие на оригинала, и изследва архивите в търсене на данни за първоначалния вид на имението, кани различни специалисти, които изследват какъв е бил цветът на стените и какви са архитектурните особености на мястото.

Ремoнтът все още е много далеч от завършване, но по всичко вече личи, че това ще бъде едно от най-луксозните имения, протежавани от европейски банкери, съобщава Forbes:

Главният вход

Къщата е оградена с дървета, най-старите от които са на 150 години. Около имението има около 30 смърча на тази почтена възраст.

Основната сграда на комплекса има три етажа: на първия има пет стаи и две порти, на втория – седем стаи, включително овален кабинет. На третия мансарден етаж има две стаи и коридор, който се нуждае от значително подобрение. След неговото възстанововане, имението вече ще е обитаемо.

Зала с възстановен историческа дизайн, боядисана в цветовете, в които е била през XIX век.

В градината тече възстановяването на обелиск, поставен в чест на Александър I.

Пътека от около 2.5 км води до имението.