Че животът може да е обикновен, макар и с няколко милиона повече, доказва историята на късметлията от Перник. Росен Русимов спечели 4.8 млн. лв. от тотото преди година.

Скромно обяснява, че е купил 3-4 апартамента на близките си в София, Перник и Сандански. На себе си нищо. Чувствал се само малко по-спокоен отпреди, знаейки, че има някакви пари зад гърба си.

"Колата ми е старата и жената ми е същата", казва Русимов пред БНТ. В момента на финансите му тече ревизия от НАП. "Най-вероятно нещата ще се решат след Нова година", посочва още той.

Различни обаче са молбите на хората, които получава вече месеци наред. След като спечелил джакпота, писмата до него заваляли. Едни молели за пари да оправят здравето си, а други да осъществят мечтана екскурзия в чужбина.

Голяма част от парите дал за благотворителност. От купищата писма и молби отстявал тези, които наистина имали нужда. Доверявал се на близки и приятели и помагал. Още не е потърсил парите си, но вярва, че ще му ги върнат обратно.

"Аз не давам на такива случайни, на приятели", казва Русимов и признава, че най-голямата сума, която е дал, е 1 млн. лв.

И докато чака да му върнат тези пари, Росен Русимов е в очакване на следващите. Убеден е, че догодина отново ще направи удар. Затова не спира да пуска фишове и да печели, макар и по-малки суми.

Това са хората с най-лош късмет в света

Иначе в Перник, освен Росен Русимов, в сензация се е превърнал и тотопунктът, в който милионерът е пуснал фиша си. Всеки, който влезе тук, силно вярва, че и него ще го споходи късмета на перничанина.

Иванка Рангелова вече 12 години работи в късметлийския тотопункт. Признава, че през последните 12 месеца кандидат-печелившите са се увеличили значително.

Дали по случайност или не, но успехът тук определено спохожда повече хора напоследък. За едни печалбите са по-големи, за други по-скромни, но все пак ги има.

Росен Русимов вярва в щастливата си звезда. Не спира да се усмихва, макар и след операция на коляното, заради която е в болничен от 2 месеца. И докато чака възстановяването си, Росен изкарва дните в разходки и приказки с приятели. Не пропуска и любимия си тотопункт.