С наближаването на зимния трансферен прозорец слуховете около това кои от най-добрите играчи искат големите отбори започват да се засилват. Ето няколко слуха, според Ftbpro, които, ако се осъществят, биха били от голямо значение до края на сезона.

5. Марко Ройс

Двадесет и четири годишният германски национал се превърна в един от най-желаните играчи в Европа. Говори се, че Арсенал, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед се опитват да си осигурят услугите му през тази зима.

Има някаква вероятност той да се раздели с Борусия Дортмунд през януари, но това зависи от продажбата на неговия съотборник Роберт Левандовски. Ако Левандовски напусне, трудно може да се повярва, че Борусия ще се раздели с двамата си най-добри играчи, освен ако и за двамата няма някакви много големи оферти.

4. Хуан Мата

След завръщането на Жозе Моуриньо на Стамфорд бридж, Мата получава много малко шансове за изява и се говори, че испанският национал може да осъществи трансфер в Манчестър Юнайтед на стойност 35 млн. паунда.

Има голяма вероятност Мата да напусне Челси през този трансферен прозорец. Въпросът е обаче дали ще остане във Висшата лига на Англия, тъй като Пари Сен Жермен също се смята, че подготвят оферта за него.

3. Луис Суарес

След като през цялото лято не знаеше какво ще е бъдещето му, Луис Суарес остана на Анфийлд. Изглежда обаче историята около него се повтаря отново, след като се появи информация, че Реал Мадрид са отправили интригуваща оферта към Ливърпул, съгласно която испанският гранд може да плати клаузата за освобождаването му и да даде на английския тим още един играч.

Трудно е да се повярва, че след като остана на Анфийлд, а Ливърпул започна сезона обещаващо, отборът ще иска да се раздели с него, освен ако няма много изкушаваща оферта.

2. Роберт Левандовски

Полският нападател е свързан с преминаване в три от най-големите клубове в Европа - Челси, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. Той е поредният играч, за чието бъдеще през лятото имаше много слухове. Те не спряха дори и след като сезонът започна.

Почти сигурно е, че полският нападател ще смени отбора през зимата, но въпросът е къде ще се озове в крайна сметка. Полски вестник писа, че преминаването в Мюнхен вече е финализирано, но според нови слухове Манчестър Юнайтед е фаворит за подписа му.

1. Диего Коща

Изненадата на сезона е най-новото попълнение в нападението на испанския национален отбор - Диего Коща, който е свързан с трансфер на стойност 30 млн. паунда в Арсенал.

Шансовете да напусне Испания през януари обаче са малки. Коща се наслаждава на пробив през тази година, а Атлетико Мадрид прави най-добрия си сезон от много години и вероятно няма да искат да се разделят с него преди края на сезона.