Костюм, достоен за шпионски филм, може да се появи скоро на пазара. На сайта си канадската компания производител Garrison Bespoke уверява, че „независимо от условията – дъжд, слънце или сняг, нашите клиенти са облечени в най-добрите дрехи, създадени точно за начина им на живот“.

Очевидно клиентите на канадския шивач водят по-скоро живот като Джеймс Бонд, отколкото като среден служител на Уолстрийт, коментира Time. В действителност според говорител на компанията те се замислили за създаването на бронирани костюми, след като техен клиент бе прострелян по време на работа в чужбина.

Костюмът е направен от няколко слоя материал на базата на въглеродни нанотръби, вградени в него. Материалът е по-силен, по-лек и по-гъвкав, отколкото обичайния кевлар.

За да покаже сигурността на своя костюм, шефът на Garrison Bespoke лично го облече и накара екипа си да се редува да нанася удари с ловджийски нож.Освен това материята може да издържи стрелва с патрони Colt .45. и 9 мм.

Цената на костюма, който пази от дъжд и куршуми обаче е предвидена за определено много богати купувачи. Той струва 19 160 долара.