Това е еко хотел LEAPrus 3912. Разположен в близост до спящ вулкан на надморска височина от 4000 м, той е кацнал върху южната страна на връх Елбрус в Кавказ.

Проектът е един от няколкото, които са планирани за насърчаване на туризма в района, и вече се смята за следващата хит дестинация в Русия. Той се състои от три „тръби“, разположени до Приют 11 - старо убежище, унищожено от пожар през 90-те години.

Корпусът му е транспортиран на части с хеликоптер до мястото, на което се намира. С този дизайн LEAPrus 3912, всъщност, прилича повече на космическа станция.

Хотелът отвори през септември миналата година и предлага 49 места за настаняване. В интериора му преобладават дългите, подобни на коридор пространства, в които са разположени двуетажни легла.

В една от тръбите се помещава ресторант. Общата площ на хотела е 139 кв. м. Той е енергийно ефективен – има слънчеви панели, вътрешна соларна инсталация, ефективно LED осветление и подово отопление.

Разполага със собствена мини пречиствателна станция. За къпане се използва разтопен сняг, а почти 100% от отпадъците се рециклират.

Въпреки екстремните метеорологични условия, колективът от италиански архитекти от LEAPfactory, които стоят зад хотела, са убедени в потенциала на региона за туризъм. Защото не всеки ден може да се види зашеметяващата гледка към планината от най-високия връх в Европа.