Председателят на News Corp. Рупърт Мърдок е близо до сключването на споразумение по развода си с Уенди Денг Мърдок след 14 години брак, информира Bloomberg, позовавайки се на запознат източник.

Мърдок, който е и главен изпълнителен директор на Twenty-First Century Fox Inc., подаде заявление за развод с Уенди, която е третата му съпруга, а двамата трябва да се явяват в съда днес. Двойката има предбрачно споразумение и преговорите по споразумението около развода са относително приятелски, според същия източник, пожелал анонимност.

Уенди Мърдок ще запази жилището на двойката на Пето авеню в Манхатън като част от споразумението, заради двете им дъщери Грейс и Клоуи, които живеят в Ню Йорк.

Когато Мърдок подаде молба за развод през юни в Ню Йорк, той заяви, че връзката между двамата е “разрушена непоправимо.”

Уенди Мърдок, която е с 37 години по-млада от него, стана обект на медиен интерес през 2011 г., когато физически защити съпруга си по време на свидетелски показания в британския парламент около скандала британските таблоиди, собственост на Мърдок. Тогава тя скочи и се нахвърли срещу мъж, който се опита да хвърли торта в лицето на Мърдок.

Двамата се женят през 1999 г., седмици, след като Рупърт Мърдок се развежда с предишната си съпруга. Първият му брак с Патриша Букър завършва през 1965 г. Две години по-късно той се жени за репортерка в един от вестниците си, Ана Тори, а двамата имат три деца, Елизабет, Лохлън и Джеймс.

Състоянието на Мърдок се оценява на 12.5 млрд. долара, което го прави 89-ият най-богат човек в света, според индекса на милиардерите на Bloomberg.