Бит монетите (Bitcoin) е децентрализирана, анонимна електронна валута, която се появи през 2009 г. Все още не е ясно колко широко може да се наложат бит монетите в основните сектори на икономиката, но има доста големи и малки предприятия, които ги приемат като разплащателно средство. Списъкът на продавачите, които работят с електронна валута, расте с всеки изминал ден, а бит монетите се приемат като валута за легални и нелегални дейности. Нека видим няколко неща, които можете да си купите с бит монети, представени от Forbes:

Сладкиши и вино от Cups and Cakes Bakery в Сан Франциско.

Храна: Онлайн услуга за доставка на храни Foodler позволява на гладните си клиенти да поръчат храна с Bitcoin.

WordPress: WordPress започна приемането на бит монети като форма на плащане за своите клиенти по света, които нямат или имат блокирани кредитни карти.

Baidu: компанията, която наричат китайския Google, Baidu започна приемането на бит монети през октомври 2013 г., но само за своите услуги за сигурност .

OKCupid: Потребителите на OKCupid могат да си купят регистрация за сайта за запознанства с техните бит монети.

Наркотици: Въпреки че най-скандалният и популярен онлайн пазара на наркотици Silk Road, беше блокиран от федералните, много други онлайн черни пазари останаха или се появиха на негово място, включително Silk Road 2.0, където всякла дрога, можем да си представим, може да бъде платена и с бит монети.

Убийство: Assassination Market е услуга, която позволява на всеки да финансира анонимно с битмонети убийството на избран държавен служител-един вид тласък за политически убийства.

Оръжия: онлайн подземните пазари както за наркотици, така и за оръжие се оказаха изключително благоразположени към електронната валута.

Porsche Cayman: Семейство в Тексас продаде в началото на тази гадина своето Porsche Cayman от 2007 г. за 300 бит монети.