Рекламна кампания на една от най-големите модни марки в света - Louis Vuitton, скандализира жителите на Москва. Руснаците така и няма да видят изложбата "Душата на странстванията", разказваща историята на куфарите и чантите за пътуване, превърнали се в класика в модата и индустрията.

Павилионът, в който тя трябваше да бъде открита на 2 декември на Червения площад, вече се демонтира след намесата на Кремъл, съобщи ТВ7.

По този начин пропада и едно от емблематичните събития по повод 120-годишнината на легендарния ГУМ, разположен точно срещу Кремъл.

Огромният куфар – емблема на Louis Vuitton, дълъг 30 м и и висок 9 м, беше поставен пред Кремълската стена и мавзолея на Владимир Илич Ленин. Според критиците на рекламната кампания това е гавра с историческата значимост на Червения площад.

Демонтирането на павилиона с размер на малък триетажен блок започна преди да бъде подредена в него експозицията и не е ясно дали има алтернативно решение за преместването му. Организаторите твърдят, че става дума за благотворителна акция.

Проваля се и инициативата на топмодела Наталия Водянова с помощта на фондация да се съберат средства за деца в неравностойно положение в страната.