По-рано да попаднеш в Бъкингамския или Уиндзорския дворец можеше само в качеството на награда за успешна държавна служба или са висше постижение в някой сектор на икономиката, културата или знанието. Но сега ситуацията е различно.

Сега да се окажете в дома на британското кралско семейство е много по-просто, стига да разполагате с достатъчно пари.

По данни на The Sunday Times кралица Елизабет II печели от отдаване под наем на кралските резиденции по 9.6 млн. евро годишно.

Богатите хора могат да посетят празнично мероприятие, на което задължително присъства член на кралското семейство, да потанцуват в разкошните зали и да опитат от изисканите ястия.

Имотите на британското кралско семейство могат да бъдат наети за празници, делови вечери, частни концерти, модни дефилета и други мероприятия. Например в Уиндзорския дворец няколко пъти в годината се организират събития на организацията Founders Forum, която обединява 300 интернет магнати, художници и музиканти. Гости на това събитие са били Питър Гейбриъл и моделът Наталия Водянова.

Отдаването под наем на дворците е обяснимо, предвид че кралските имоти се нуждаят от реставрация на стойност 60 млн. долара. Част от парите от наемите отиват за благотворителност.

Най-често за различни мероприятия се наема Бъконгамския дворец. В него има бална зала с дължина 36 м и широчина 18 м. За облицоването на стените ѝ са използвани 50 блока карарски мрамор. В замъка се намира и художествената колекция на кралското смемейство, вклюваща картини на Рембранд и Рубенс.

Уиндзор пък привлича с богатия си готически интериор и славата си на един от най-романтичните замъци в света.