"България тръгна по пътя на икономическия растеж, за третото тримесечие имаме растеж от 0.8%, за следващата година има предвиждане за 1.8 на сто и промишленото производство на годишна база се увеличи с 4.1%. Такъв ръст ние на помним от години“, Това прогнозира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в сутрешния блок по БНТ.

"Освен "Оставка", аз не знам протестиращите да имат критика срещу икономическата политика на правителството, срещу финансовата политика на правителството", коментира ситуацията с протестиращите граждани министърът на икономиката и енергетиката.

"Кредитният рейтинг на България не е променен, понижена е перспективата за страната, което говори за чисто политически послания", заяви министър Стойнев във връзка с политическия коментар на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс".

По темата за таксата за производителите на зелена енергия, Стойнев каза, че у нас има свръхпроизводство:
„У нас има свръхпроизводство на зелена енергия, за това въведената такса от 20 процента няма да попречи на производителите“, каза Стойнев.

Той допълни, че няма сила, която да го спре да се бори за проекта “Южен поток”, защото той ще създаде хиляди работни места в най-бедния регион на Европа и ще обезпечи доставките на природен газ за страната ни. Според него никоя електроенергия не може да се сравнява с ядрената.