Канадец, който спечели 40 милиона долара (около 28 милиона евро) от лотарията, обяви във вторник, че ще дари сумата изцяло за благотворителност.

Том Крис спечелил джакпота в лотарията през май, но едва в понеделник той решил да сподели това с близките си. Дори и децата му не са знаели, каза той във вторник пред обществената канадска телевизия.

Той обясни, че причината да чака толкова дълго, преди да обяви добрата новина е, че се е надявал да избегне вниманието на медиите. Всъщност то е неизбежно заради правилата на лотарията. Спечелилият трябва да се появи на снимка, държащ в ръце уголемения чек с милионите.

"Мислех да го направя по време на коледните празници, когато хората са заети, но не стана както си мислех", казва мъжът, цитиран от БГНЕС.

Вижте няколко поучителни истории за печалби от лотарията

Том смята, че има достатъчно късмет. Току-що се е пенсионирал от фабрика за електрооборудване в Калгари, а парите ще отидат до цент за Канадската асоциация за борба с рака, както и за местно здравно заведение, в което са полагали грижи за съпругата му. Самата тя е отнесена от болестта през 2012 г.

"Нямам нужда от тези пари, за да живея", заяви бившият служител. "Аз съм късметлия. Щастлив съм, че спечелих пари. И съм щастлив, че съм в състояние да ги дам". Неговите деца са одобрили този акт на милосърдие, уверява той.

Щастливецът, спечелил джакпота, се появи за задължителната снимка с нахлупена на главата бейзболна шапка и тъмни очила.