Авиокомпанията American Airlines се съгласи да плати компенсации в размер на 135 млн. долара на брокерската компания Cantor Fitzgerald , загубила 658 служители по време на атентатите от 11 септември 2001 година.

Офисът на Cantor Fitzgerald бил разположен на няколко етажа от едната от кулите близнаци на Световния търговски център, в която терористи разбиха отвлечен самолет на American Airlines. В момента на атаката в компанията работели около хиляда души.

Постигнатото споразумение между Cantor Fitzgerald и American Airlines бе обявено във вторник от нюйоркския съдия Алвин Хелърстейн, съобщи БГНЕС.

В иска, подаден от Cantor Fitzgerald, се твърди, че отговорността за отвличането на самолета, а оттам и за смъртта на хората, трябва да понесе American Airlines. Авиокомпанията, от своя страна твърдеше, че не е имало начин да се предотврати проникването на терористи на борда на самолета.

Първоначално Cantor Fitzgerald поиска обезщетение в размер на 1 милиарда долара. В момента в компанията работят около 8000 души по целия свят, включително 3200 в Ню Йорк.

Жертви на терористичната атака в Ню Йорк станаха близо три хиляди души.