Експерти по сигурността са разкрили зловреден софтуер, който изпраща копия от текстовите съобщения на потребителите на електронни адреси в Корея и Китай, пише The Telegraph.

Софтуерът, наречен MisoSMS заразява устройствата с Android като се представя за приложение за настройки „Google Vx”. При инсталирането си иска достъп до административните права и ако ги получи, краде съдържанието на SMS-и и ги изпраща на трети страни.

Компанията за кибер сигурност FireEye определя MisoSMS като „една от най-големите заразени мрежи (бот-нет), която използва модерни бот-нет техники и инфраструктура”, предаде Фокус.

Според фирмата достъпът до много от електронните пощи, които получават текстовите съобщения е от територията на Китай и Корея. FireEye работи с органите на реда, за да бъдат спрени тези имейли.

Вижте още: Най-опасният компютърен вирус на 2013 г

Широката употреба на заразени приложения представлява истинска заплаха както за отделните хора, така и за компаниите, имайки предвид постоянна свързаност на смартфоните и таблетите с интернет, предупреждава компанията по сигурността Arxan.