В началото на януари по кината в България ще тръгне дългоочакваният от всички инвеститори филм „Вълкът от Уолстрийт”, вдъхновен от автобиографичната книга със същото име, дело на бившия брокер Джордън Белфорт.

В реалния живот главният герой лежи 22 месеца в затвора, а в момента трябва да върне над 100 млн. долара на хората, които е измамил.

В САЩ филмът бе пуснат по кината на 25 декември и донесе приходи от над 9 млн. долара в първия си ден. Продадените билети за първите пет дни бяха на стойност над 34 млн. долара, като за този период е бил четвъртият най-гледан нов филм в САЩ.

Джордан Белфърт вече е на свобода и в момента има нова кариера, като се занимава с изнасяне на мотивационни речи и коучинг семинари.

Белфърт реши да внесе яснота около това какви ще са неговите приходи от филма, като пусна следното съобщение във Facebook:

„Както можете да си представите, в момента съм много зает, но дължа този пост на моите лоялни приятели и почитатели, които ме подкрепят от самото начало. Искам да отбележа, че няма да предам 50% от печалбата от книгите и от филма, както правителството искаше да направя.

Вместо това настоях да предам 100% от печалбата от книгите и филма, което означава, че няма да спечеля и цент от тях.

Сумата възлиза на милиони долари и се надявам, че ще бъде повече от достатъчна за обезщетяването на всички засегнати.

Смятах, че това вече е публична информация, тъй като съм го заявявал нееднократно, но изглежда в момента се вдига толкова много шум, че е останало незабелязано. Повтарям отново, че няма да получа никакъв хонорар за филма или за книгите и съм напълно доволен от това.

Моите доходи идват от новия ми живот, който е много по-добър от стария”, завършва Белфърт.