Само месеци ни делят от откриването на нови два търговски центъра в столицата. Това са Sofia Ring Mall и Mega Mall в столичния квартал "Люлин".

Екипът ни провери как и с какви темпове върви строителството им и това е видно от видеото по-долу.

Sofia Ring Mall

Търговският комплекс се очаква да отвори врати през март 2014 г. Този търговски център ще стане вторият най-голям в страната с площ от 70 000 кв. м.

Разпределен на 3 нива, Sofia Ring Mall ще е с търговски микс от над 200 магазина. Обектите включват различни модни и спортни марки, зони за почивка и спорт, кино комплекс с 10 зали, просторна и богата зона за хранене със закрита и открита част.

Над 25 000 квадратни метра ще са предназначени за основни наематели, като супермаркет, магазин от вида „Направи си сам”, мебелен магазин, кино, магазин за бяла и черна техника. Над 20 000 кв. м ще са предвидени за модни марки.

Проектът ще е първият т.нар. „отворен” мол, който ще дава възможност за досег с природата в полите на Витоша и ще включва и парк с езеро.

Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро.

Mega Mall в Люлин

Макар и значително по-малък, молът ще е разположен в гъсто населен район и в близост до метрото.

Той е разположен на кръстовището на булевардите "Царица Йоанна" и "Добринова скала" на парцел от около 12 хил. кв.м на изхода след тунела от квартал "Западен парк" към "Люлин".

Сградата е с обща разгъната застроена площ 70 хил. кв.м, от които около 24 хил.кв.м търговски площи за отдаване под наем.

Общо 600 ще са паркоместата на разположение на посетителите.

Освен него в околностите на "Люлин" се очакват още два търговски центъра – Плаза Уест и София плаза мол.

Вижте и видеото, което заснеха операторите на Profit.bg: