Петролът може да се разглежда като кръвта на икономическите сили по света. С него можеш да станеш достатъчно богат, че да забравиш всички проблеми, да покоряваш цели нации и да си спечелиш врагове за милиарди долари.

Вижте специалната селекция на нефтени барони, които трупат милионите за няколко години.

Джон Д. Рокфелер

Той е пенсионер през последните 40 години от живота си. В нито един ден от това време не се е притеснявал за пари и може да се каже, че е живял достатъчно добре.

Разбира се, животът му изобщо не е бил толкова розов. Младият Джон започва да отглежда пуйки и продава картофи. Едва след това влиза в бизнеса с нефт и през 1870 г. компанията му притежава 90% от петрола в страната.

Това са 25-те най-богати хора в историята

Харалдсон Лафайет Хънт

Започва да работи в памучна плантация като млад. Дори и тогава се забелязва неговия огромен математически талант. В началото на 20 век той отива до Ню Орлианс само със 100 долара, които залага на покер.

Благодарение на таланта си той успява да спечели 100 000 долара, които използва за закупуването на Източно-тексаското нефтено пoлe. Същата компания е отговорна за натрупването на милионите в банковата му сметка. Хънт живее доста смело до края на дните си и има 15 деца от три съпруги.

Останалите нефтени барони вижте тук