Мъжкият отбор по кърлинг на Норвегия определено ще освежи Олимпийските игри в Сочи. Четиримата спортисти и този път ще се появят с нестандартни екипи – още по-скандални от носените от тях преди четири години.

Във Ванкувър през 2010 г. те предизвикаха смут на леда с панталоните си на ромбове в цветовете на норвежкото знаме. Така беше нарушена традицията в кърлинга – играчите да са облечени с черни дрехи.

Тогава униформите се превърнаха в истински хит. Дори норвежкият крал Харалд V получи един чифт от панталоните. Във Facebook дори съществува страница, наречена The Norwegian Olympic Curling Team's Pants, която има повече от 695 фена.

Вижте и Най-скандалните екипи на Уимбълдън

Окуражени от вниманието, което получиха, спортистите са готови с новите си екипи за Сочи. Въпреки че модели на някои от униформите вече станаха обществено достояние, други се пазят в тайна и ще бъдат изненада за публиката.

Мъжкият отбор по кърлинг ще бъде сред фаворитите за златото в Сочи. Треньорът им обаче отсега е заявил, че няма да се появи край леда, облечен с подобни панталони.