Работодателите трябва да внимават, тъй като се оказва, че когато техни служители изневеряват на половинките си, това не е само личен въпрос. Това вероятно се отразява и на финансовите резултати на компанията, според ново проучване.

Изневеряващите служители посвещават значителна част от работното си време в търсенето на любов на неподходящи места – средно по около 1.17 часа на ден, според проучване на сайта за изневери Victoria Milan сред неговите 4 000 членове, цитирано от CNBC.

Около 68% от участниците са споделили, че си общуват онлайн през работно време със своя любовник/любовница, използвайки компютър или смартфон, докато 25% намират време за това вкъщи.

Вижте още: Изневярата като интернет бизнес

Сред тези, които напускат работното си място, 38% са заявили, че отделят около половин час за изневярата си, 25% отделят около час, а други 19% казват, че прекарват до 90 минути навън. Общо 18% пък са споделили, че липсват от работа по над 2 часа на ден, според проучването.

"Много от нашите членове се свързват през работно време, за да разнообразят живота си," казва Сигур Ведал, основател на сайта. "Просто се надяваме да го правят в обедната си почивка например, защото ако не е така, работодателите им губят много пари."

Въз основа на минималното почасово заплащане в САЩ, което възлиза на 7.25 долара на час и броя на потребителите, които Victoria Milan има в световен мащаб, от уебсайта са изчислили, че прелюбодейството струва около 17 млн. долара на ден.

От конкурентния сайт Ashley Madison са заявявали, че тяхното най-натоварено време от седмицата неизменно е понеделник сутрин, тъй като тогава надеждите на някои съпрузи за брачно щастие през уикенда са били разбити или влошаването на брачните им отношения се е задълбочило и те търсят изневяра, за да запълнят отворилата се празнина.