Мобилтел приключи реализацията на третия спечелен проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. „Мтел за Мтел: Професионализъм в развитие” е на стойност 185 720 лева и е насочен към обучението на служители в телекома. Той бе класиран на първо място сред всички 108 одобрени предложения.

Благодарение на него бяха организирани обучения за развитието на професионалните умения и компетенции на 675 служители на Мтел. Основната целева група в проекта са служители, които работят пряко с клиенти и IT специалисти.

„Инвестицията за развиване на уменията и знанията на служителите е изключително важна част от дългосрочната стратегия на всяка компания, която иска да бъде успешна на пазара”, каза Миглена Узунова-Цекова, директор "Човешки ресурси" в Мобилтел.

Най-много служители – 380 бяха обучени от компанията „In Your Hands” на тема „Иновативност и предприемачество в мениджмънта”, с фокус подобряване на мениджърските умения в управлението на хора и ресурси.

Според 89% от служителите, преминали обучението, то е било изключително ефективно и придобитите знания и умения, ще им бъдат полезни в ежедневните им задължения.

180 служители са преминали обучение за „Интегрирано управление на взаимоотношенията”, което им дава повече знания и умения в обслужването на клиенти и продажби. Тренингът се проведе от „OD&M Consulting” като според 96% от хората, участвали в него, целите на обучението съответстват на нуждите им в момента.

Компанията „New Horizons” пък обучи 115 IT специалисти на Мтел по пет различни теми – CISCO, UNIX, ORACLE, ITIL и MS SQL. От обратната връзка със служителите става ясно, че 94% от тях, смятат, че обучението напълно е отговорило на очакванията им.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.