От въздуха всичко в Сочи изглежда наред няколко дни преди да бъдат открити Олимпийските игри. Покривът на стадиона блести, олимпийското село свети гостоприемно, има светлина дори и в прозорците на хотелските стаи.

Един поглед отблизо обаче показва, че нещата не стоят съвсем така. След като влезете в хотелската си стая, ще установите, че има нощни лампи, но те нямат крушки.

Телевизорът не работи. И причината не е в това, че не разбирате инструкциите на руски – в дистанционното няма батерии. Оказва се, че за да получите телевизия, ще трябва да разполагате с интернет.

Мениджърът на хотела уверява, че такъв ще има всеки момент. Поне във фойето на хотела.

В малката баня към единичната стая на пръв поглед също всичко е наред. Е, мивката е прикачена към стената с открита пластмасова тръба и буца силикон, но това не е толкова притеснително, колкото противопожарния маркуч, навит на руло в шкафа.

Вижте и Изключително специалните тоалетни в Сочи

Поне няма защо да се тревожите за противопожарната безопасност. Освен това домакините са оставили фенерче с батерии – в случай, че останете без електричество, което явно е добре предвидена вероятност.