Желанието да се сдобият с пари в брой излезе солено на двама пияни руски младежи в украинската столица Киев. Те били арестувани, пуснати, взели участие в сбиване и на финала били приети в болница с множество наранявания.

Всичко започнало на улица "Басейнска". Двамата руснаци, родени съответно през 1984 и 1986 г., били вече много пияни, но осъзнавали, че имат нужда от пари, за да продължат, защото било още рано за прибиране - едва 2 ч. след полунощ.

Тръгнали по студените и опасни улици и намерили банкомат, който бил в топло помещение. Вратата била автоматична и това ги объркало. Те създали голяма суматоха, докато влязат вътре. Единият все пак проникнал, но не можел да се сети как да излезе. Така престоял няколко часа.

Полицията пристигнала и проверила какво става. Двамата били задържани за справка и освободени. Единият твърдял, че е журналист, но не можел да докаже с документ това твърдение, посочва ТВ7.

След освобождаването двамата се върнали при банкомата, където този път неизвестни им хвърлили здрав бой. Били приети в болница. Оттам извикали отново полицията.

Опитът да бъдат разпитани обаче ударил на камък, тъй като и двамата не си спомняли нищо - нито кой ги е бил, нито какво са правели в банката. Повдигнати са им обвинения за хулиганство.