Тази малка къща на брега на морето в японския град Канагава заема площ от само 3 на 8 метра. Построена за самотен собственик, тя се използва като убежище за уикенда. Прозорецът е проектиран специално по начин, че къщата получава много светлина, а изгледът към планината Фуджи да е достъпен и за жителите на съседните домове.

Тъй като сградата е построена в голяма близост до океана, студиото Yasutaka YOSHIMURA Architects - създатели на проекта, я поставили на стоманени пилоти и бетонен блок на безопасна височина над водите.

Вижте още: Седем къщи като в приказките

Влизането вътре в Къщата-прозорец става по конзолна стълба от едната страна на сградата, а втора стълбата от другата страна води към брега.

Въпреки това, за да се насладите на гледката в слънчев ден, не е задължително да отивате до плажа. Можете да седнете на бетонния блок, да провесите крака и да се възхищавате на океана и Фуджи.

На пейзажа можете да се насладите от всеки етаж и на всеки прозорец. Особено, когато бурята се е развихрила, а вие се чувствате защитени в своето убежище

В днешния свят необходимостта от самотни убежища насърчава дизайнери и архитекти да търсят все повече и повече нови възможности за местообитания за отшелници. В разгара на строителството на този дом, архитектите проектират и офис яйце – самотен работен кабинет за съсредоточена работа.

Вижте още: Апартамент от 36 квадрата в Бразилия