Азиатските индекси се повишиха, следвайки възстановяването на щатските индекси от най-голямото им понижение от юни насам. Добри финансови резултати от японските компании също съдействаха повишението на индексите в региона.

Индексът MSCI Asia Pacific Index добави 0.5% към стойността си до 130.87 пункта, след като вчера регистрира най-голямото си понижение от 20 юни насам.

Акциите на Panasonic Corp. поскъпнаха с 21%, насочвайки се към най-голямото си повишение от 40 години насам, след като компанията отчете печалба за третото тримесечие, която превиши средните очаквания на анализаторите.

Сериозно повишение регистрираха валутите на развиващите се страни, като повишение отбелязаха 21 от 24-те валути на развиващите се страни.

„Пазарът си отдъхна“, коментира Масааки Ямагучи, стратег в Nomura Holdings Inc., най-големият японски брокер, цитиран от Bloomberg. “Доверието се завръща, след като валутите на развиващите се пазари се стабилизираха и данните за щатската икономика не са толкова лоши, колкото се очакваше“, допълва анализаторът.

Индексът MSCI Asia-Pacific загуби 4.6% от стойността си през януари, насочвайки се към най-лошия си старт от 2009 година насам.

Японският Topix се повиши с 1.7%, след като загуби 13% от 8 януари насам. Другият основен индекс Nikkei 225 нарасна с 1%, след като загуби 4.2% от стойността си вчера. Йената се повиши с 0.2% спрямо долара, след като загуби 0.7% от стойността си вчера.

Фючърсите на Standard & Poor’s 500 Index се понижиха с 0.3% днес. Индексът се повиши с 0.8% вчера, възстановявайки се от тримесечния си минимум.

Сред 221-те компании от индекса MSCI Asia Pacific Index отчели своите тримесечни резултати от началото на януари, 52% са отчели резултати над средните очаквания.

Акциите на Toyota Motor Corp. поскъпнаха с 5.8%, след като компанията прогнозира рекордна печалба.